Om Bar CG

Chambre séparée

Längst in i Bar CG finner ni vårt chambre séparée. En perfekt plats för er som vill sitta lite avskilt. Kanske för att fira någon eller för att avnjuta en av våra många provningar. Rummet rymmer upp till 12 personer och kan bokas via telefon på 0920-200 702. 

Om Bar CG

Vi som jobbar här

Vår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. 

Tomas
Köksmästare

Tomas Larsson

Köksmästare samt executive chef för Restaurang och Bar Cg, Allstar, Bistro Bar och Brygga. Tomas är en välkänd krögare i Luleå då han har hunnit driva flera uppskattade restauranger. Han är en fantastisk kock med ett stort hjärta och en av grundpelarna i CGs.

Redan under mellanstadiet började Tomas experimentera med matlagning.
- Jag kommer ihåg hur jag mixtrade mycket med ägg och mjöl. Slutresultatet blev en blandning mellan pannkaka och omelett, som jag åt med ketchup. Nu i efterhand kan jag tycka att det var jätteäckligt, men just då var jag väldigt stolt över min egen rätt.

När Tomas skulle välja linje på gymnasiet fanns det egentligen inga alternativ. Restauranglinjen, det var dit han skulle.
-Jag sökte ingenting annat. Jag var fast besluten om att det var där jag skulle gå, så det var mitt första och enda val på ansökningsblanketten. 

Att hans kärlek för restaurangbranschen är stor går inte att missa. Han talar om restaurangyrket med värme och stor entusiasm.
-Jag älskar verkligen allt med den här branschen. Det är något speciellt att arbeta inom restaurang. Människorna som arbetar i den, gästerna du möter och sättet du arbetar på. Det passar nog inte alla men för mig är det helt rätt. Jag kan verkligen uppskatta den adrenalinrushen som man får under en service. Innan går alla och laddar, nästan som inför en fight. Det kanske låter hårt men det är så det känns. När det sen är service så är det dags att ge sitt allt. Det ska gå fort och hålla en hög kvalitét. Belöningen kommer efteråt när vi får sätta oss ned, pusta ut och förhoppningsvis vara nöjda med kvällens insats. 

Att ha en ledande roll inom restaurang är inget nytt för Tomas, han har hunnit med att starta upp och driva tre restauranger i Luleå. Något som gjort att han sett branschens fram- och baksidor. Lärdomar som han bär med sig idag.
-Jag har absolut både haft med- och motgångar med mina tidigare restauranger. Fast det är ju det här jag vill hålla på med och jag ser snarare att jag drar lärdom av mina misstag än låter dem besegra min dröm.  På CG’s är det en väldigt bra konstellation av människor som driver restaurangen, som gör att jag nu istället kan fokusera på de saker jag är bra på. Något som jag är väldigt tacksam för.

Likt Petter är Tomas väldigt stolt och glad över restaurang Cg’s framgångar.
-Allt har verkligen gått över förväntan och vi är så oerhört glada över den respons vi får. Det inspirerar oss till att arbeta hårdare och bli bättre. Personligen hoppas jag verkligen att alla känner sig välkomna här, för vi njuter av mixen av människor som besöker oss. Våra gäster och vår personal är en avgörande del av vad som gör CG’s till den restaurang den är. Det är kollegorna och gästerna som jag tycker är det bästa med att arbeta på Cg’s.

Det går väl inte att sticka under stolen med att kockar många gånger framställs som yrkesmän med ett hett temperament. Något som inte rimmar med hur Tomas föredrar att arbeta.
-Jag har aldrig varit en kock som har skrikit eller gapat på mina kollegor, blir jag arg så är det befogat. När jag arbetar försöker jag se till att arbetat ska vara roligt och utvecklande. Jag tror att det är en viktig ingrediens för att känna stolthet i sitt yrke.  

Kockar har ofta sin egen stil och tillvägagångssätt. För Tomas handlar det om råvaror, gärna från Norrbotten.
-Jag lagar mat med mina sinnen och tycker om att driva på smaker, kanske för mycket ibland. Jag vill att det ska smaka mycket, en morot ska verkligen smaka morot. Bra råvaror är därmed avgörande i min matlagning. För mig är matlagning så mycket mer än bara tillagningen. Det är ett kreativt skapande, därför har jag aldrig använt mig av saker som termometer eller recept. Jag smakar, tittar, luktar och känner. Det handlar även om att finna inspiration för sin matlagning. Min största inspirationskälla är naturen och självklart ligger den norrbottniska naturen mig varmt om hjärtat. Norrbotten har enligt mig råvaror av världsklass, något som vi har vårt klimat att tacka för. Det kalla vattnet, ljuset och en temperatur som gör att råvarorna växer långsamt men pumpas fulla med smak. 

Att driva restaurang kräver sin tid men den fritid Tomas har spenderar han med sin familj
-Jag väldigt tacksam att kunna få arbeta med något som jag älskar, men i slutet av dagen så är det min familj som är det viktigaste. Jag har fyra barn och ett femte påväg, så jag försöker att spendera så mycket tid med dem som jag kan.

Det är en glad och hoppfull Tomas som vi har intervjuat idag. Vi väntar med spänning på hans kommande meny.

 

Om Bar CG

Jobba hos oss

Vill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangcg.se

Om Bar CG

Ägargruppen

Cg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 15 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Kökschef Tomas Larsson har drivit flera egna restauranger och kommer senast från hyllade Cape East i Haparanda. Vår restaurangchef och sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda.