Om Bar CG

Vårt koncept

Precis som vår restaurang så handlar Bar CG om möten. 
Möten mellan smaker, dofter, kulturer, känslor och inte minst möten mellan människor.
Vår ambition är att varje kväll skapa den fina CG-atmosfär som gjort vårt koncept så omtyckt. Även om vi på baren kommer att ha ett visst fokus på dryck, så kommer även maten att hålla högsta kvalitet. Du kan själv välja om din kväll bara ska handla om ett glas trevligt vin och lite snacks. Eller om du vill ha en mer mättande måltid med några fler smårätter. På vår meny hittar du en kombination av Norrbottniska och globala råvaror och kryddor. Allt serverat i mindre portioner så att ni själva ska kunna kombinera er favoritkväll. Vill du sitta ned lite mer ostört med dina vänner kan du boka vår chambre séparée som rymmer upp till 12 personer.

Om Bar CG

Chambre séparée

Längst in i Bar CG finner ni vårt chambre séparée. En perfekt plats för er som vill sitta lite avskilt. Kanske för att fira någon eller för att avnjuta en av våra många provningar. Rummet rymmer upp till 12 personer och kan bokas via telefon på 0920-200 702 eller direkt här via webbplatsen. 

Om Bar CG

Vi som jobbar här

Vår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. 

Tomas
Köksmästare

Tomas Larsson

Köksmästare samt executive chef för Restaurang och Bar Cg, Allstar, Bistro Bar och Brygga. Tomas är en välkänd krögare i Luleå då han har hunnit driva flera uppskattade restauranger. Han är en fantastisk kock med ett stort hjärta och en av grundpelarna i CGs.

Redan under mellanstadiet började Tomas experimentera med matlagning.
- Jag kommer ihåg hur jag mixtrade mycket med ägg och mjöl. Slutresultatet blev en blandning mellan pannkaka och omelett, som jag åt med ketchup. Nu i efterhand kan jag tycka att det var jätteäckligt, men just då var jag väldigt stolt över min egen rätt.

När Tomas skulle välja linje på gymnasiet fanns det egentligen inga alternativ. Restauranglinjen, det var dit han skulle.
-Jag sökte ingenting annat. Jag var fast besluten om att det var där jag skulle gå, så det var mitt första och enda val på ansökningsblanketten. 

Att hans kärlek för restaurangbranschen är stor går inte att missa. Han talar om restaurangyrket med värme och stor entusiasm.
-Jag älskar verkligen allt med den här branschen. Det är något speciellt att arbeta inom restaurang. Människorna som arbetar i den, gästerna du möter och sättet du arbetar på. Det passar nog inte alla men för mig är det helt rätt. Jag kan verkligen uppskatta den adrenalinrushen som man får under en service. Innan går alla och laddar, nästan som inför en fight. Det kanske låter hårt men det är så det känns. När det sen är service så är det dags att ge sitt allt. Det ska gå fort och hålla en hög kvalitét. Belöningen kommer efteråt när vi får sätta oss ned, pusta ut och förhoppningsvis vara nöjda med kvällens insats. 

Att ha en ledande roll inom restaurang är inget nytt för Tomas, han har hunnit med att starta upp och driva tre restauranger i Luleå. Något som gjort att han sett branschens fram- och baksidor. Lärdomar som han bär med sig idag.
-Jag har absolut både haft med- och motgångar med mina tidigare restauranger. Fast det är ju det här jag vill hålla på med och jag ser snarare att jag drar lärdom av mina misstag än låter dem besegra min dröm.  På CG’s är det en väldigt bra konstellation av människor som driver restaurangen, som gör att jag nu istället kan fokusera på de saker jag är bra på. Något som jag är väldigt tacksam för.

Likt Petter är Tomas väldigt stolt och glad över restaurang Cg’s framgångar.
-Allt har verkligen gått över förväntan och vi är så oerhört glada över den respons vi får. Det inspirerar oss till att arbeta hårdare och bli bättre. Personligen hoppas jag verkligen att alla känner sig välkomna här, för vi njuter av mixen av människor som besöker oss. Våra gäster och vår personal är en avgörande del av vad som gör CG’s till den restaurang den är. Det är kollegorna och gästerna som jag tycker är det bästa med att arbeta på Cg’s.

Det går väl inte att sticka under stolen med att kockar många gånger framställs som yrkesmän med ett hett temperament. Något som inte rimmar med hur Tomas föredrar att arbeta.
-Jag har aldrig varit en kock som har skrikit eller gapat på mina kollegor, blir jag arg så är det befogat. När jag arbetar försöker jag se till att arbetat ska vara roligt och utvecklande. Jag tror att det är en viktig ingrediens för att känna stolthet i sitt yrke.  

Kockar har ofta sin egen stil och tillvägagångssätt. För Tomas handlar det om råvaror, gärna från Norrbotten.
-Jag lagar mat med mina sinnen och tycker om att driva på smaker, kanske för mycket ibland. Jag vill att det ska smaka mycket, en morot ska verkligen smaka morot. Bra råvaror är därmed avgörande i min matlagning. För mig är matlagning så mycket mer än bara tillagningen. Det är ett kreativt skapande, därför har jag aldrig använt mig av saker som termometer eller recept. Jag smakar, tittar, luktar och känner. Det handlar även om att finna inspiration för sin matlagning. Min största inspirationskälla är naturen och självklart ligger den norrbottniska naturen mig varmt om hjärtat. Norrbotten har enligt mig råvaror av världsklass, något som vi har vårt klimat att tacka för. Det kalla vattnet, ljuset och en temperatur som gör att råvarorna växer långsamt men pumpas fulla med smak. 

Att driva restaurang kräver sin tid men den fritid Tomas har spenderar han med sin familj
-Jag väldigt tacksam att kunna få arbeta med något som jag älskar, men i slutet av dagen så är det min familj som är det viktigaste. Jag har fyra barn och ett femte påväg, så jag försöker att spendera så mycket tid med dem som jag kan.

Det är en glad och hoppfull Tomas som vi har intervjuat idag. Vi väntar med spänning på hans kommande meny.

 

Robert
Sous chef

Robert Börlin

Håret i en hästsvans, skägg,  tunga örhängen och en skarp blick, känslan av pondus följer med honom utan att han ens behöver säga ett ord. Vilket han helst inte gör i onödan.  Men med  kniven i handen och smakerna rätt i gommen så är han en fantastisk kock och under den hårda imagen, en varm och härlig medarbetare. Det är med glädje vi kan presentera och välkomna tillbaka Robert Börlin.

Född och uppvuxen är han i Luleå,  han har gjort några avstickare söderut, men nu är han hemma igen. Och här vill han stanna.
- Jag trivs väldigt bra här med familj och vänner nära. Luleå är även en väldigt bra utgångspunkt, med Kallax runt knuten så har du lätt att ta dig världen över.

Likt många kockar så började Robert sin kockresa på hotell- och restauranglinjen. Det var kock eller musik han skulle satsa på. Stjärnorna stod rätt och det blev restaurangbranschen.
-Under tonåren så växte mitt intresse för mat, mamma lagade väl för dålig mat. Nä, skämt och sido, vi vet väl alla att mammas köttbullar är dom bästa. Men intresset för matlagning blev större och restaurangbranschen kändes lockande. Musikintresset fick förbli en hobby.

Robert har som sagt hunnit göra några avstickare söderut, främst till Stockholm. På hans Cv kan vi finna restauranger som Berns, Restaurang B.A.R, men även lokala pärlor som Hemmagastronomi.
-Det är alltid bra att röra på sig kan jag tycka. Jag vill inte bli en bitter kock som inte känner att man utvecklar sig. Jag har alltid lärt mig nya saker på de ställen jag har jobbat på. Alla kök har sina egna knep och rutiner.

Cg’s kök känner han till sen tidigare och han är glad att vara tillbaka.
-Det som är skönt med  Cg’s är att det alltid är mycket folk. Vilket innebär att det alltid mycket att göra så det blir aldrig långtråkigt att jobba. Sen är det en riktigt bra stämning i köket.

Stämningen, säger han är något som han själv prioritera högt på en arbetsplats. Att arbeta i ett restaurangkök kräver att man är ett bra team. Och en lagspelare är han.
-Jag är en väldigt lugn person, privat som på jobbet. Det är dumt att stressa upp sig i onödan. Självklart kan det säkert i brinnande service rytas till någon gång, men ytterst sällan.

Musiken fick kliva åt sidan när det kom till att välja yrke men det är fortfarande ett stort intresse som Robert gärna sysselsätter sig med på sin fritid.
-När jag får tid över så spenderar jag gärna den med en gitarr i handen eller bakom pianot. Jag är en allätare när det kommer till musik men mest blir det rock, blues, 60- och 70-tals musik.

När vi pratar om framtiden så låter han betryggande säker på att det är i restaurangbranschen han kommer att stanna i.
-Jag trivs verkligen inom restaurang. Det är en bransch som ger dig möjligheten till att ständigt utvecklas. Sen är det självklart upp till dig om du tar tillvara på dem.

Ugnarna börjar pipa och köket måste preppas. Vi låter honom smita iväg till köket och fortsätta med dagens agenda. Han knyter på sig förklädet och vi är fantastiskt glada att det återigen är CG loggan som pryder hans kockrock. Välkommen tillbaka Robban!

Petter
Barchef

Petter Landström

Mannen som (nästan) aldrig har en dålig dag. Med ett leende knyter han den oranga flugan och med ett brinnande intresse för dryck och service är han en glädjespridare för såväl gäster som personal. Och ni har nog inte missat att han helst avslutar ett besök med en high five. Vi är väldigt stolta och glada att få presentera Bar CGs barchef Petter Landström. 

Bowling, vin och musik. Var ska vi börja? Petter har många strängar på sin lyra. Men vi tar väl det från början.  
- Född och uppvuxen är jag i Älvsbyn, och ja, i unga år så hade jag väl snarare siktet inställt på att bli rockstjärna. Jag har ju haft turen att min mamma är musiklärare, så musik har alltid varit en stor del av mitt liv och jag har haft möjligheten att lära mig att spela många olika instrument. 

Bardisken blev en av Petters första arbetsplatser och intresset för dryck väcktes. Till vår fördel har baren förblivit hans arbetsplats.
– Ja, jag insåg väl att jag inte skulle bli någon rockstjärna. Nä, skämt åsido. Jag fastnade snabbt för restaurangbranschen. Tempot, människorna, gästerna, ja hela branschen, det tilltalade mig. 

Hans passion för dryck tog honom till Stockholm och restaurangakademin där han utbildade sig till sommelier.
– Att gå den utbildningen är absolut det roligaste jag gjort! Nörd som jag är, att få den chansen att lyssna och lära av dessa fantastiskt kunniga människorna, med olika spetskompetenser. Det är ju en dröm för en ”vinnörd”!

Petters stora hunger på kunskap och utveckling märks tydligt i hans drinklista, men så även i hans nya utmaning. Nämligen att ta steget in på tävlingsarenan.  Än så länge så har han inte hunnit medverka i så många tävlingar men han har redan lyckats kamma hem en första- och andraplats.
– Jag älskar verkligen tanken av att komponera smaker. Som när man lagar mat eller för den delen spelar musik. Mitt tankesätt går väl ut på att jag vill få smakerna att ”peaka” med en balans tillsammans med övriga smaker. Ingredienserna ska helt enkelt lyfta varandra. Sen tycker jag att basspriten ska få ta sin plats, man ska inte förstöra den med annat, det ska vara rent och enkelt med små eleganta detaljer.

– Tävlandet är ju helt nytt för mig, men väldigt roligt. Återigen roligt att hamna i ett forum där man träffar så duktiga människor inom samma bransch som man kan inspireras av. 

Vi har hört av tidigare personal som berättat om den starka teamkänslan som finns inom personalen och så även om den kunskap som finns bland medarbetarna. Här spelar Petter en självklar roll, då han med sin stora kunskap om dryck kan vägleda och informera. Men om du frågar honom själv svarar han ödmjukt:
– Jag vill nog se mig själv som en väldigt flexibel lagspelare. Självklart delar jag mer än gärna med mig av min kunskap till mina medarbetare. Men lyxen att arbeta med kunnigt folk är att jag kan lära mig minst lika mycket av dem. 

Med passion och driv för sitt yrke så brukar ens arbetsliv gärna bli en livsstil. Även om inte Petter själv uttrycker det på så sätt, så finner vi att mat och dryck är gärna någonting han ägnar sin fritid åt.
– Självklart uppskattar jag god mat och gott vin. Men jag lagar mer än gärna själv. Och om jag måste välja dryck så får det nog bli en vit bourgogne, lagom mogen, som serveras. Beroende på situationen såklart. 

Han har redan hunnit med mycket, men trots detta så känns det som att det bara är början för Petter. Vi ser fram emot att se vart framtiden leder honom. 

 

Om Bar CG

Jobba hos oss

Vill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangcg.se

Om Bar CG

Ägargruppen

Cg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 15 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Kökschef Tomas Larsson har drivit flera egna restauranger och kommer senast från hyllade Cape East i Haparanda. Vår restaurangchef och sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda.